fredag 15 maj 2009

Parasit i magen!

Parasit i magen kan ge upphov till en onormalt svullen mage då parasiten framkallar en jästliknande miljö i magen.
Parasiter är främmande för våra kroppar och kan göra skada på kroppen. Det är lättare än man tror att få parasiter i kroppen. Bland annat kan de komma från våra husdjur, genom att äta rå (inte genomstekt) kött och fisk, genom att dricka vatten utomlands då det kan vara förorenat mm. Många går omkring med parasiter i kroppen utan att veta om det och störst skada gör de i tarmsystemet. Men kan även finnas på flera ställen, som i levern mf. I tarmarna kan de finnas gömda och bygga bon i tarmfickor, i tarmslem och tarmplack.

Symptomer, en eller flera av följande:

*"Bubblig"/orolig mage
* Onormal gasbildning i mage/tarm
* Tidvisa tendenser till lättare yrsel
* Tendens till, eller definitiva koncentrationssvårigheter
* Sömnsvårigheter/rubbningar
* Sällan eller aldrig helt fast/avföring, förstoppning eller oljig avföring.
* Onormal trötthet
* Kramper i magen
* Illamående

Den enda punkten JAG kan ta bort från listan är den med sömnsvårigheter. Tråkigt bara att det har tagit så lång tid för läkarna att komma fram till den här enkla lösningen, en 10 dagars kur av antibiotika.
Hoppas nu dessa 10 dagar tar död på de OVÄLKOMNA parasiterna.

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Blev du av med parasiten efter det där? Jag har en parasit och mår jättedåligt av den, mest för att jag har en så svälld mage av den.. Jobbigt att vara smal men ha en mage som om man vore gravid! Måste gå och hålla in del hela tiden, den känns väldigt oattraktiv..
    Hade du svälld mage på det sättet?

    SvaraRadera
  2. Hejsan !

    Jag har också nästan precis som du skriver. Men är svullen i magen från naveln och precis nedanför. Läkarna vet inte vad det är och vi väntar på att jag ska komma till specialister. Tänkte bara fråga lite om hur din mage såg ut osv.?
    Det är sjukt jobbigt för mig! Det sitter liksom som en stor bula under naveln? sjukt skumt

    SvaraRadera
  3. Vad jag förstår finns det minst tusen parastier och det har skrivits böcker om dessa. Det krävs olika örtblandningar och alla dör inte av samma ört. Trodde inte att penicillin dödar parasiter. Tarmsköljning och leverkuren är bra tips samt örtkurer.

    SvaraRadera
  4. Det kan även vara ett falsk påstående, vilken orsak eller forskning hänvisar Jojeslife hennes påstående med. Så var försiktigt med en diagnos om det inte med 100 % är säkert!

    SvaraRadera

Ohh va roligt attdu har kommenterat :)